Maja

MAJA

LEK:n maja sijaitsee Maristossa kauniilla mäntykankaalla. Majan tontti oli ennen Kalajoella aikanaan aktiivisesti toimineen partiolaisen Paavo Saaren perikunnan omistuksessa ja partiolaiset ovat saaneet käyttää aluetta retki- ja leiripaikkanaan vuosikymmenten ajan. Nyt majan ja sen alueen omistus on siirtunut Liungilan Eränkävijöille. Partiomaja on sijainnut nykyisellä paikallaan 1950-luvun alusta saakka. Tuolloin, perimätiedon mukaan, maja rakennettiin Koppelin kiinteistön paikalta puretun kanttorilan rakennuksen hirsistä. 1980-90- luvun vaihteessa majan pikkuhuoneiden avotakat vaihdettiin kaminoihin. 90-luvun lopulla Lions Club Kalajoki ry. teki majalla keittiöremonttia.

Kesän 2013 aikana majan katto saatiin viimeisteltyä ja sadevesikourut sekä -rännit löysivät paikoilleen. Lisäksi kesän aikana majan piha-alue siivottiin ja varastoon tehtiin lattia. Nuotiopaikka uusiutui kokonaan ja majan pihalle nousi Lionssien lahjoittama kompostikäymälä, jota koristaa punainen matto ja pitsiet verhot. Pisteenä kesätalkoille majan seinään kiinnitettiin lokakuussa hieno nimikyltti, joka kestää aikaa ja säätä. Ja vaikka majaa onkin jo paljon korjattu, aina on hiukan tekemistä. Ole toki yhteydessä, jos haluat tarjota apua tai lahjoittaa rahaa.

LAAVU

Syksyllä 2020 partiomajan pihalle valmistui pitkään haaveiltu kiintolaavu, joka mahdollistaa helpon yöretkeilyn alueella. Kiintolaavu mahdollistaa pienempien partiolaisten päiväretkeilyn tutussa partiomajan maastossa, kun tulisijalta löytyy myös suoja tuulta ja sadetta vastaan. Isommille partiolaisille laavu antaa mahdollisuuden helppoon yöretkeilyyn, kun yöpymispuitteet ovat valmiina.